empanadas

Empanadas

Det här är härliga, mustiga piroger som friteras frasiga. Om det mot förmodan blir någon över är de perfekta som både mellanmål eller picknickmat, eller i mindre format till buffén. Testa även att byta ut kycklingfärsen mot carnitas.
  • 2 timmar Tid
  • Mild Krydda nivå
  • 4 Serveringar
  • 12 Ingredienser

Ingredienser

    Deg
  • 4dl vetemjöl
  • 0,5tsk salt
  • 100g smör
  • 2-3msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 400g kycklingfärs
  • 0,5 gul lök, hackad
  • 1påse Old El Paso™ Fajita Kryddmix
  • 100g körsbärstomater, halverade
  • 1påse färsk bladspenat, ca 65 g
  • 100g fetaost
  • Tillbehör
  • färsk tomatsalsa (se recept)
  • gräddfil

Instruktioner

  • Lägg mjöl, salt och smör i en matberedare och kör till en smulig massa. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop massan till en smidig deg.
  • Fräs kycklingfärs och lök i en stekpanna och tillsätt kryddmixen och tomater. Koka upp under lock. Låt färsen svalna lite. Smula ner fetaost i färsen och blanda i bladspenat.
  • Kavla ut degen tunt på en mjölad yta. Ta ut 8 cirklar, ca 20 cm i diameter. Fördela fyllningen på ena halvan av varje rundel. Pensla kanterna med vatten och vik över till en halvmåne. Tryck till kanterna med en gaffel och låt sedan pirogerna vila i kylen i en timme.
  • Värm cirka 7 dl frityrolja till 160 grader i en normalstor kastrull. Fritera pirogerna i 4–5 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera dina empanadas varma med tomatsalsa och gräddfil.