fajita-spiced-salmon-with-quinoa-salad

Fajitakryddad lax med quinoasallad

Den här salladen är god, smakrik och perfekt de där dagarna när du behöver något snabbt och enkelt. Under tiden du steker laxen i ugnen, passar du på att blanda ihop salladsingredienserna. ¡Buen provecho!
  • 40 minuter Tid
  • Mild Krydda nivå
  • 4 Serveringar
  • 16 Ingredienser

Ingredienser

 
•  1påse Old El Paso™ Fajita Kryddmix
•  4bitar färsk lax à 150 g
Quinoa
•  2dl quinoa
•  4dl vatten
•  1tsk salt
Sås
•  2dl yoghurt, inte för mager
•  4msk Old El Paso™ Thick ’n’ Chunky Salsa
Till salladen
•  2msk olivolja
•  1 rostad sötpotatis i bitar
•  100g körsbärstomater, halverade
•  0,5 gul paprika, strimlad
•  1påse färsk babyspenat
•  1kruka koriander
•  salt och svartpeppar
Tillbehör
•  4 Old El Paso™ Medium Fullkornstortillas
•  guacamole

Instruktioner

  • Värm ugnen till 160°C. Krydda laxbitarna med kryddblandning och lägg i en smord ugnsform. Stek laxen i ugnen i ca. 8 minuter.
  • Skölj quinoan noga i varmt vatten. Koka upp vatten och salt och koka quinoan på låg värme under lock i ca. 15 minuter. Skölj sedan i kallt vatten och blanda med resterande ingredienser till salladen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Blanda ingredienserna till såsen. Kan även serveras i ett tortillabröd med en klick guacamole.