skewers-with-sweet-and-sour-sauce

Grillspett med sötsur salsa

Grillspett är ett säkert kort. Duka upp en buffé med godsaker och låt dina gäster sätta ihop sina egna spett. Kul och enkelt! Entrecôte eller ryggbiff som kryddas och grillas på spett är gott att äta i tortillabröd med tillbehör som lime, guacamole och sallad. Missa inte heller den fantastiska salsan gjord på ananas och jalapeños!
  • 1 timme Tid
  • Mild Krydda nivå
  • 4 Serveringar
  • 15 Ingredienser

Ingredienser

  • 600g entrecôte eller biff i tärningar
  • 4 Old El Paso™ Fullkornstortillas
  • 1 paprika, i bitar
  • 1påse Old El Paso™ Burrito Kryddmix
  • 1msk kinesisk soja
  • 2msk matolja
  • 1 apelsin, endast juicen
  • Ananassalsa
  • 4dl ananas, tärnad
  • 1 lime, fint rivet skal och juice
  • 2msk hackad mynta
  • 1-2msk Old El Paso™ Jalapeños, hackade
  • 1 nypa salt
  • Tillbehör
  • 1burk Old El Paso™ Taco Salsa
  • Sallad med inslag av rädisa, ärtskott, squash och koriander
  • guacamole (se recept)

Instruktioner

  • Trä kött och paprika på grillspett. Blanda kryddmix, soja, olja och apelsinjuice i en form och vänd spetten i marinaden. De blir godast om du låter dem marinera i 20 minuter och då hinner även köttet bli rumstempererat och lättare att grilla.
  • Blanda under tiden ihop ingredienserna till ananassalsan.
  • Grilla spetten ett par minuter på varje sida och servera i varma tortillabröd med sallad, salsa och guacamole. Thick ’n’ Chunky Salsa är också mycket god till!