chicken-with-hot-chili-chocolate-sauce

Kyckling med het chilichokladsås

  • 40 minuter Tid
  • Hot Krydda nivå
  • 4 Serveringar
  • 20 Ingredienser

Ingredienser

  • 4 kycklingbröst
  • smör att steka i
  • 2tsk sesamfrö
  • salt (eventuellt lite chili)
  • Sås
  • 0,5 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1tsk chiliflakes
  • 2msk russin
  • 3msk jordnötter, hackade
  • 1krm kanel, mald
  • 1krm nejlika, mald
  • 1krm koriander, mald
  • 1krm anis, mald
  • 200g tomater, krossade
  • 2dl kycklingbuljong (alternativt vatten och ½ tärning)
  • 50g mörk choklad
  • salt
  • Tillbehör
  • vildris
  • lime
  • krispig sallad

Instruktioner

  • Fräs lök och vitlök i lite smör. Tillsätt chili, russin, jordnötter samt kryddor. Slå på tomater med spad samt kycklingbuljong, och låt såsen puttra på svag värme utan lock i 10–15 minuter. Låt chokladen smälta i såsen. Mixa gärna såsen slät och smaka av med salt.
  • Stek kycklingen i smör 4–5 minuter per sida och krydda med sesamfrö, salt och eventuellt lite chili. Servera med vildris och en krispig sallad. Glöm inte lime!