chicken-pie-with-fresh-yoghurt

Kycklingpaj med fräsch yoghurtsås

Paj går hem hos de flesta. Vill du förenkla receptet lite, kan du köpa en färdig pajdeg.
  • 2 timmar Tid
  • Mild Krydda nivå
  • 4 Serveringar
  • 18 Ingredienser

Ingredienser

    Pajdeg
  • 3dl vetemjöl
  • 0,5tsk salt
  • 150g kallt smör i kuber
  • 2-3msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1påse Old El Paso™ Fajita Kryddmix
  • 500g kycklingfärs
  • smör att steka i
  • 0,5 squash i skivor
  • 1burk Old El Paso™ Taco Sauce Medium
  • 2dl crème fraiche
  • 4 ägg
  • 125g mozzarella, i bitar
  • 1paket bacon
  • 10 körsbärstomater
  • Yoghurtsås
  • 2dl yoghurt, inte för mager
  • 1msk hackad mynta
  • 0,5 lime, fint rivet skal och juice
  • Sallad
  • valfri grönsallad

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200°C. Lägg mjöl, salt och smör i en matberedare tillsammans med vatten och arbeta ihop till en deg. Kavla degen i mjöl och kläd en pajform (ca 24 cm i diameter). Låt gärna lite deg hänga ner utanför formen.
  • Nagga botten med en gaffel och grädda pajskalet 8–10 minuter tills den fått fin färg. Skulle botten blåsa upp sig är det bara att trycka ner den igen. Sänk ugnen till 175 grader.
  • Fräs färsen i smör och tillsätt squash. Blanda ner kryddmixen och slå på tacosåsen och crème fraiche. Låt koka upp och ställ åt sidan.
  • Vispa ihop äggen lätt. Blanda äggen med färs och ost och häll i pajskalet. Toppa med baconskivor och tomater. Grädda pajen i ca 30 minuter. Servera med sallad och yoghurtsås.