pizza-in-whole-wheat-tortilla

Pizza på fullkornstortilla

Oftast finns det något gott i kylen som passar på en pizza och med fullkornstortilla som botten är det lätt att slänga ihop den på egen hand. Det här är en variant med kyckling, tomat och rucola. Testa gärna att byta ut lite av osten mot getost och toppa med några oliver eller jalapeños.
  • 25 minuter Tid
  • Medium Krydda nivå
  • 4 Serveringar
  • 9 Ingredienser

Ingredienser

  • 4 Old El Paso™ Fullkornstortillas
  • 1dl Old El Paso™ Thick ’n’ Chunky Salsa Medium
  • 2dl riven ost
  • 125g mozzarella, riven
  • 200g körsbärstomater, skivade
  • 0,5 grillad kyckling, rensad (eller 300g carnitas, se recept)
  • 2-3dl rucola
  • svartpeppar och torkad oregano
  • Tillbehör
  • guacamole

Instruktioner

  • Värm ugnen till 250°C. Fördela salsan på tortillabröden och stryk ut i ett tunt lager. Lägg på riven ost, mozzarella och tomat. Toppa med kyckling och grädda pizzorna på bakplåtspapper i 6–8 minuter.
  • Lägg på krispig rucola och dra några varv svartpeppar över pizzan. Strö över lite torkad oregano och servera gärna direkt tillsammans med lite guacamole.