Chipotle Beef Fajitas

Fajitas med chipotlebiff

Plocka fram det här receptet för två personer när du har ont om tid. En fantastisk maträtt som bara tar 20 minuter att göra!
  • 20 minuter Tid
  • Hot Krydda nivå
  • 2 Serveringar
  • 13 Ingredienser

Ingredienser

    Fajitas
  • 1 matsked vegetabilisk olja
  • 1 mellanstor rödlök, skivad
  • 1 mellanstor grön eller röd paprika, skivad
  • 225 g utskuren biff
  • 1 paket (25 g) Old El Paso™ Taco Spice Mix Hot Paprika
  • 2 matskedar limesaft
  • 2 teskedar chipotlekräm eller -sås
  • 1 tesked honung
  • 4 Old El Paso™ Super Soft Medium Flour Tortillas, varma
  • Serveras med
  • 80 g guacamole
  • 80 g gräddfil
  • Handfull strimlad sallad
  • 2 tomater, urkärnade och tärnade

Instruktioner

  • Hetta upp oljan i en stor teflonbehandlad stekpanna och stek lök och paprika i 3 till 4 minuter på medelhög värme. Blanda i köttet och fortsätt steka i 3 till 4 minuter.
  • Blanda tacokrydda, limesaft, chipotlekräm och honung i en liten skål och häll sedan över i kött- och grönsaksblandningen. Tillaga i ytterligare 2 minuter och lyft sedan av stekpannan från plattan.
  • Fördela kött och grönsaker jämnt längs mitten på varje tortilla. Toppa med guacamole, gräddfil, strimlad sallad och/eller hackade tomater. Rulla in fyllningen i varje tortilla.

Denna rätt kan även tillagas på grillplatta. Häll över grönsakerna och köttet i tacoblandningen innan du lägger den på grillplattan. Tillaga i 5 minuter med locket stängt, eller tills köttet och grönsakerna har önskad konsistens.