Fyllig och bastant tortilla soppa

Denna grönsaksbaserade, fylliga soppa är mustig nog att ha till middag!
  • 1 timme 5 minuter Tid
  • Mild Krydda nivå
  • 15 Ingredienser

Ingredienser

  • 1 matsked vegetabilisk olja
  • 1 lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 mellanstora sötpotatisar, skalade, tärnade
  • 1/2 tesked mald kummin
  • 1/2 tesked torkade oreganoblad
  • 1/2 tesked milt chilipulver
  • 1/4 tesked cayennepeppar
  • 700 ml kycklingbuljong
  • 2 Old El Paso™ Super Soft Medium Flour Tortillas, skurna i strimlor
  • Matlagningsspray
  • 1 burk (400 g) hackade tomater
  • 200 g djupfryst eller färsk majs
  • 1 grön chili, finhackad
  • 3 matskedar färsk koriander, hackad

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 190 °C, 170 °C fläkt, gas 5. Hetta upp oljan i en stor gryta på medelhög värme och stek löken och vitlöken i 5 till 10 minuter tills den blivit mjuk.
  • Blanda i sötpotatis, kummin, oregano, chilipulver och cayennepeppar och stek i ytterligare 2 minuter tills det börjar dofta. Häll i buljong och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter eller tills sötpotatisarna är mjuka.
  • Lägg under tiden tortillastrimlorna på bakplåtspapper i ett lager. Spraya med matlagningsspray och värm i ugnen i 8 till 12 minuter eller tills gyllenbruna och krispiga. Låt svalna på pappershanddukar och ställ åt sidan.
  • Häll försiktigt över cirka 500 g het sötpotatisblandning i en matberedare eller mixer och blanda tills den är slät. Häll tillbaka blandningen i stekpannan och rör i tomater, majs, chili och koriander. Låt sjuda på medelhög värme i 5 till 10 minuter eller tills den är genomvarm.
  • Sleva över soppan i skålar och toppa med krispiga tortillastrimlor.

Gör den ännu mer bastant genom att blanda i 500 g kokt strimlad kyckling.