Mexican Lasagne

Mexikansk lasagne

Denna snabb- och lättlagade lasagne kommer att ta göra vänner och familj förtjusta!
  • 1 timme 10 minuter Tid
  • Medium Krydda nivå
  • 9 Ingredienser

Ingredienser

  • 1 matsked vegetabilisk olja
  • 1 mellanstor lök, hackad
  • 1 tesked krossade chiliflingor
  • 500 g nötkött (malet)
  • 1 stor handfull färsk koriander, hackad
  • 10 lasagneplattor
  • 500 g ricottaost
  • 3 burkar (226 g) Old El Paso™ Thick ‘N’ Chunky Salsa
  • 115 g cheddarost, riven

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 180 °C, 160 °C fläkt, gas 4.
  • Hetta upp oljan i en stor teflonbehandlad stekpanna och stek löken i 5 minuter. Tillsätt chiliflingor och nötkött. Fortsätt att steka i 5 till 10 minuter. Krydda med salt och peppar och blanda i koriander.
  • Lägg 5 lasagneplattor i botten av en rektangulär ugnsform (2,25 l). Lägg ut skedar med kött ovanpå följt av hälften av ricottaosten och hälften av salsan. Upprepa med resterande lasagneplattor, kött, ricottaost och salsa. Strö ost över.
  • Täck över med folie och tillaga i ugnen i 20 minuter. Ta därefter bort folien och fortsätt tillaga i ytterligare 15 till 20 minuter tills pastan är genomkokt och topplagret är gyllenbrunt. Låt stå i 10 minuter innan du skär ut bitar att servera.

  • Svep in den ogräddade lasagnen med åtsittande folie och förvara i kylskåp i upp till 24 timmar eller i frys i upp till två månader. Låt djupfryst lasagne tina i kylen över natten innan du serverar den. Kyld lasagne tar cirka 10 minuter extra att tillaga.
  • Servera lasagnen tillsammans med ett glas iskall lemonad, garnerat med citron- eller limeskivor.