chipotle-hongos

Chipotle hongos med picklad rödlök och pico de gallo

Bjud på en vegetarisk smaksensation med portabellosvamp med rökig chipotle-karaktär spetsad med sötsyrlig rödlök och den mexikanska nationalsalsan Pico de Gallo – ”Tuppens näbb”. För 4 personer.

  • Mild Krydda nivå
  • 4 Serveringar
  • 16 Ingredienser

Ingredienser

  • 1 paket Old El Paso™ Stand ‘N Stuff Mini™ Tortillas
  • Chipotle Hongos
  • 4 portabellosvampar
  • 1/2 röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 paket Old el Paso™ Fajita BBQ mix
  • Koriander
  • Picklad rödlök
  • 1 dl ättika
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar
  • Pico de gallo
  • 3–4 tomater
  • 1 kruka koriander
  • 1 röd chili
  • 1 silverlök
  • Saft av 1 lime
  • 0,5 tsk salt

Instruktioner

  • Skär portabellosvampen i mindre bitar, hacka chilin. Värm olivoljan i stekpanna och fräs svampen och chilin, tillsätt kryddmixen. Serveras med picklad rödlök och Pico de Gallo.
  • Picklade rödlök: Skiva rödlökarna tunt, gärna med mandolin, lägg dem sedan i en glasburk. Koka upp lagen tills sockret är upplöst. Häll det sedan över löken och låt stå kylt med lock i minst 1 timma innan servering.
  • Pico de gallo: Hacka tomater, lök, chili och koriander. Blanda allt och pressa i saften från en lime. Smaka av med salt. Servera direkt.