mini-churro-taco-boats

Minichurrotacos

Prova den här varianten av socker- och kaneltäckta mexikanska bakverk! Lätta att göra till vardagsefterrätt och fina nog att servera på fin fest.
  • 35 minuter Tid
  • Mild Krydda nivå
  • 12 Serveringar
  • 10 Ingredienser

Ingredienser

  • 2 msk smör, smält
  • 12 Old El Paso™ Stand ‘N’ Stuff™ Mini
  • 1 msk + 2 tsk socker
  • 1 krm malen kanel
  • 1 ½ dl hackade färska jordgubbar
  • ½  dl hackad färsk persika
  • ½  dl färska blåbär
  • 2 dl naturell grekisk yoghurt
  • 2 ½ msk honung
  • Färsk mynta, efter tycke och smak
Minichurrotacos

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200 °C. Täck en plåt med ugnsfolie.
  • Pensla smält smör över varje tortilla. Täck hela båten. Blanda 1 msk socker och kanel, strö på in- och utsidan av varje brödbåt. Ställ bröden på plåten. Ugnsbaka i 6–9 minuter tills kanterna fått färg och de stelnat. Brödbåtarna kommer att bli frasiga när de svalnar. Låt svalna på bakgaller i 10 minuter.
  • Blanda under tiden jordgubbar, persika, blåbär i en skål och strö över 2 tsk socker. Låt stå i 5 minuter och rör då och då.
  • Ta en ny skål och blanda yoghurt och honung. Fördela yoghurten i tortillabåtarna och toppa med frukt- och bärblandningen. Garnera med mynta. Serveras omgående eller förvara i kylskåp till servering.

Prova en annan smak på yoghurten.

Se till att hacka frukt och bär i tillräckligt små bitar så de ryms i tortillabåtarna.

Vill du bjuda på något mer svalkande kan du prova att frysa de färdiga tortillabåtarna i 1 timme innan servering.

Traditionella spanska och mexikanska churros är söta degspiraler som friterats och täckts med socker och kanel.