Spicy garbanzos med guacamole, koriander och fetaost

Heta kikärtor, mild guacamole och smulad fetaost gör den här snabblagade vegetariska tacosrätten till en smakfull höjdare på din mexikanska tapasbuffé. För 4 personer.
  • Hot Krydda nivå
  • 8 Ingredienser

Ingredienser

  • 1 paket Old El Paso™ Stand ‘N Stuff Mini™ Tortillas
  • 600g kikärtor på burk
  • 1 msk olivolja
  • 1 paket Old El Paso™ 
Taco Spice Mix
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk torkad koriander
  • 2 tsk chiliflakes
  • Salt & peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader. Torka av köttet och gnid in alla kryddorna. Lägg köttet i en ugns-tålig gryta med lock. Skala och skär den gula löken i klyftor. Skala vitlöken. Lägg all lök runt omkring köttet i grytan. Häll på bbq-såsen så köttet och löken täcks. Låt stå under lock i den nedre delen av ugnen i minst 5 timmar eller tills det går att dra sönder köttet i trådar. Dra sönder hela köttet och blanda upp med såsen.

Näringsinformation

  1. Häll av kikärtorna och skölj av i durkslag under rinnande kallt vatten. Värm olivoljan i en stekpanna, fräs kikärtorna tillsammans med kryddorna. Smaka av med salt och peppar. Servera med en god guacamole, koriander och smulad fetaost.