Grilled Chicken Margherita Pizzas

Pizza Margherita med grillad kyckling

Ha festen utomhus! Med tortillaskal och lite garnering kan du göra pizza till fyra eller 40 gäster.
  • 35 minuter Tid
  • Extra Mild Krydda nivå
  • 7 Ingredienser

Ingredienser

  • 1 matsked olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 stora ben- och skinnfria kycklingbröst
  • 4 Old El Paso™ Super Soft Medium Flour Tortillas
  • 175 g mozzarellaost, finriven
  • 2 stora plommontomater, i tunna skivor
  • 1 stor handfull basilikablad, smulade

Instruktioner

  • Förvärm grillen (med lock) till medelhög värme. Blanda olja och vitlök i en liten skål. Pensla kycklingbrösten med 1 tesked oljeblandning och krydda därefter med salt och peppar. Lägg på grillen och stäng (eller dra ner) locket och grilla i 12–18 minuter. Vänd en gång och grilla tills kycklingsaften har en klar färg när man skär genom mitten på det tjockaste partiet. Sänk värmen på grillen till medel–låg.
  • Lägg tortillasskalen på osmorda bakplåtspapper. Pensla med resterande oljeblandning. Skär kycklingen i strimlor. Placera ut kycklingstrimlorna över tortillasskalen och strö lite ost över vart och ett. Toppa med ett jämnt lager tomatskivor och strö ut resten av osten och de smulade basilikabladen.
  • Skjut in pizzorna på grillen med hjälp av en bred stekspade. Stäng (eller dra ner) locket på grillen och grilla i 3–5 minuter. Rotera pizzorna så att värmen fördelas jämnt mellan alla tills osten har smält och skalen är krispiga. Servera genast!

  • Dåligt väder ute? Laga maten i ugnen och slipp regnet! Grilla kycklingen i ugnen på 180 °C, 160 °C fläkt, gas 4 i 12–18 minuter enligt ovanstående tills saften har en klar färg. Grilla tortillasskalen på bakplåtspapper i 5–10 minuter tills osten har smält.
  • Piffa upp pizzan med annan garnering, till exempel paprika, zucchini och majs.