smoky-chicken-tinga

Pulled Chicken I Glutenfri White Corn Tortilla

Servera kycklingen i white corn tortillabröd med färsk tomatsalsa, avokado samt Smokey Chipotle salsa. Snabbt, lätt och perfekt när du vill förnya fredagstacon

  • 25 minuter Tid
  • Mild Krydda nivå
  • 4 Serveringar
  • 11 Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 st Old El Paso™ Taco Spice Mix
  • saft från 2 apelsiner
  • 1 dl vatten
  • Färsk tomatsalsa
  • 1 ask körsbärstomater, i klyftor
  • 1 färsk jalapeño, finhackad utan kärnor
  • 1 knippe färsk koriander, sköljd och hackad
  • saft från 1 lime
  • Till servering
  • 1 förp. Old El Paso™ Mexicana Street Market White Corn Tortillas
  • 2 st grovt hackade och mosade avokados
  • 1 dl Old El Paso™ Mexicana Street market Smokey Chipotle salsa

Instruktioner

  • Täck kycklingfiléerna med tacokryddan. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna med lock (så stor att all kyckling får plats sida vid sida). Stek kycklingen i 3-5 minuter per sida eller tills den är gyllenbrun. Tillsätt sedan vatten och apelsinsaft. Lägg på locket och låt sjuda i 20 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Ta stekpannan från plattan och låt kycklingen vila i vätskan i 5 minuter. Lägg den sedan på en skärbräda och riv isär med två gafflar.
  • Färsk tomatsalsa: Blanda tomater, jalapeño, koriander och limesaft.
  • Värm upp tortillabröden i en teflonpanna på mediumvärme, 15 sekunder på varje sida.
  • Fyll sedan tortillabröden med kyckling, avokado och tomatsalsa. Toppa med Smokey Chipotle salsa och koriander.