Quesadillas med chipotle kyckling

Salsa och tortillas från Old El Paso™ är enkla tilltugg till hemlagade kycklingquesadillas som är klara på 35 minuter. Perfekt om du älskar mexikansk mat.
Tid 35 minuter
Serveringar 3
Krydda nivå Medium
Ingredienser 10

Ingredienser

  • 3 matskedar olivolja
  • 1/2 röd paprika, i tunna strimlor
  • 1/2 stor lök, i tunna skivor
  • 125 g färsk eller djupfryst majs
  • 375 g kokt kyckling, strimlad
  • 110 g cheddarost, riven
  • 1 matsked chipotlesås
  • 2 matskedar hackad koriander
  • 6 Old El Paso™ Super Soft Medium Flour Tortillas
  • 6 matskedar Old El Paso™ Thick 'n Chunky Salsa

Instruktioner

  1. Hetta upp 1 matsked olja i en teflonbehandlad stekpanna (25 cm) på medelhög värme. Lägg i paprika, lök och majs. Stek under omrörning i 4 till 5 minuter eller tills paprikan och löken har blivit mjuk. Lyft av stekpannan från plattan och rör i kyckling, ost, chipotlesås och koriander. Töm och torka ur stekpannan.
  2. Pensla ena sidan av varje tortilla med resterande 2 matskedar olja. Lägg 1 tortilla med den oljade sidan nedåt i stekpannan. Fördela 2 matskedar salsa på tortillan. Skeda ut 1/3 av kycklingblandningen på tortillan. Lägg på ytterligare en tortilla med den oljade sidan uppåt.
  3. Tillaga tortillan i stekpannan på medelhög värme i 1 till 2 minuter på varje sida eller tills tortillan är gyllenbrun och osten har smält. Upprepa med resterande tortillas, salsa och kycklingblandning. Skär varje quesadilla i trekanter och servera.

Tips

  • Passar utmärkt att servera med guacamole och gräddfil.