Cheesy Chicken And Bean Quesadillas

Quesadillas med ostkyckling och bönor

Quesadillas blir en rejäl huvudrätt om de serveras med kokt kyckling, svarta bönor och ris.
  • 50 minuter Tid
  • Medium Krydda nivå
  • 10 Ingredienser

Ingredienser

    Quesadillas
  • 500 g kokt kyckling, strimlad eller finhackad
  • 1 röd paprika, hackad
  • 4 salladslök, i tunna skivor
  • 1 bruk (425 g) svarta bönor, avrunna och sköljda
  • 125 g kokt vitt ris
  • 1 paket Old El Paso™ Super Soft Medium Flour Tortillas (8 st.)
  • 350 g cheddarost, riven
  • Matlagningsspray eller vegetabilisk olja
  • Serveras med
  • 1 burk (226 g) Old El Paso™ Thick 'n Chunky Salsa
  • 125 g gräddfil

Instruktioner

  • Blanda kyckling, paprika, salladslök, bönor och ris i en mellanstor skål. Täck ena halvan av tortillan med lite kycklingblandning och ost. Upprepa med resterande tortillas och fördela kycklingblandningen och osten jämnt mellan 8 tortillas. Vik tortillan över fyllningen och tryck lätt på den. Spraya ovansidorna av varje tortillas med matlagningssprayen eller pensla lätt med olja.
  • Värm en teflonbehandlad stekpanna (30 cm) till medellåg värme. Lägg i 2 fyllda tortillas i stekpannan åt gången, sprayad sida nedåt. Stek i 4 till 5 minuter. Vänd en gång tills de är gyllenbruna och heta. Upprepa med resterande tortillas. Skär i trekanter och servera med salsa och gräddfil.

Sallad blandad med skivade oliver, avokado och tomater är ett perfekt tillbehör till quesadillas.