Birria-tacos med pocherad kyckling

Birria-tacos med pocherad kyckling

Dyk ner i våra mjuka birria-tacos med kyckling som blandar mexikansk matlagning med thailändska smaker!
  • Tid 1 timme
  • Krydda nivå Mild
  • Serveringar 4
  • Ingredienser 14

Ingredienser

  • 4 Old El Paso™ Super Soft Regular Flour Tortillas
  • 4 kycklingbröst
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1 tesked grön currypasta
  • 2 matskedar olivolja
  • 1 litet knippe koriander
  • 2 avokador
  • 1 litet knippe thaibasilika
  • 1 röd lök
  • 1 litet knippe kinesisk gräslök
  • 100 g sojabönsgroddar
  • 1 röd paprika
  • 1 burk röda bönor
  • 1 matsked majsstärkelse

Instruktioner

    Förbered buljongen

  • Häll olivolja i en kastrull och öka värmen långsamt till medelvärme. Skär citrongräset fint och lägg det i kastrullen. Tillsätt den gröna currypastan. Hacka till sist thaibasilikan och lägg den också i stekpannan. Tillaga alla ingredienserna i 5 minuter. Rör hela tiden för att säkerställa att de inte fastnar. Tillsätt tillräckligt mycket vatten i kastrullen för att nätt och jämnt täcka ingredienserna och sjud i 20 minuter. Ta sedan bort buljongen från kokplattan och håll den varm.

    Pochera kycklingen

  • Lägg de 4 kycklingbrösten i kastrullen tillsammans med den sjudande buljongen och pochera i 20 minuter, efter att ingredienserna för buljongen har förberetts enligt beskrivningen ovan. Ta bort kycklingbrösten från buljongen och håll dem varma på en täckt tallrik eller i en täckt form. Låt buljongen vara kvar i kastrullen. Skär de pocherade kycklingbrösten på längden i tunna skivor.

    Förbered garneringarna

  • Skär avokadorna, den röda löken och den röda paprikan i tunna skivor. Tvätta örterna och hacka dem fint. Spola av och torka de röda bönorna.

    Gör en sås

  • Ställ tillbaka den återstående buljongen på kokplattan på en låg temperatur. Tillsätt en 1 matsked majsstärkelse till buljongen och rör, tills att den har lösts upp. Såsen ska bli en aning tjockare och ha en blank, sammetslen yta.

    Skapa dina tacos

  • Lägg en tortilla i en varm stekpanna med lite smör i. Värm den i 1-2 minuter på varje sida, tills att den har fått lite färg.
  • Fyll varje taco med några skivor avokado, kycklingbröst, röd lök, röd paprika och färska röda bönor. Garnera med utströdda sojabönsgroddar och de hackade örterna. Avsluta med lite riven cheddar- eller mozzarellaost.
  • Vik upp din taco och glöm inte att förse den med din sås!