Birria-tacos med veganblomkål

Birria-tacos med veganblomkål

Våra birria-tacos med mustig och rökig veganblomkål levererar alla de klassiska, mexikanska smakerna utan kött!
Tid 1 Hours 20 minuter
Serveringar 4
Krydda nivå Mild
Ingredienser 15

Ingredienser

  • 4 Old El Paso™ Super Soft Regular Flour Tortillas
  • 1 litet blomkålshuvud
  • 100 g ströbröd
  • 100 g mjöl
  • 1 tesked vitlökspulver
  • 1 tesked paprika
  • 90 ml mjölkfri dryck
  • 1 burk vegangrillsås
  • 1/4 rödkål
  • 1 litet knippe persilja
  • 1 litet knippe gräslök
  • 1 morot
  • 20 cl cidervinäger
  • 100 g socker
  • Strimlad veganost, exempelvis kokosost

Instruktioner

  1. Förbered blomkålen
    Förvärm ugnen på 180 °C och täck en bakform med ett bakplåtspapper. Blanda ihop mjölet, den mjölkfria drycken, vitlöken och paprikan. Vispa tills att blandningen blir mjuk. Skär blomkålen i små eller medelstora buketter, alla lika stora. Doppa buketterna i blandningen och täck dem sedan med ströbröd. Lägg dem på bakplåten och se till att de ligger luftigt, så att de kan tillagas ordentligt. Tillaga dem i 25 minuter.
  2. Blanda vegangrillsåsen med olivoljan, medan blomkålen tillagas. Ta bort blomkålen från ugnen och täck blomkålen med vegangrillsåsen. Lägg in blomkålen i ugnen igen och låt den vara där i ytterligare 20 minuter för att karamelliseras.
  3. Gör inlagda morötter
    Skala och skär moroten i fina skivor och lägg undan skivorna. Värm cidervinägern försiktigt med sockret i en liten kastrull. Häll sedan den heta vätskan över morotsskivorna och låt dem marineras, medan du färdigställer måltiden.
  4. Gör såsen Smält 5 matskedar vegangrillsås tillsammans med 2 matskedar kokoskräm, tills att de har blandats ordentligt.
  5. Förbered grönsakerna
    Tvätta dina grönsaker och skär rödkålen i fina skivor. Hacka persiljan och gräslöken grovt.
  6. Skapa dina tacos
    Lägg en tortilla i en varm stekpanna med lite smör i. Värm den i 1-2 minuter på varje sida, tills att den har fått lite färg.
  7. Lägg sedan lite rödkål och några blomkålsbuketter i din tortilla. Toppa med gräslök, persilja och strimlad kokosost. Servera med såsen och njut!