Ingredienser
- 4 Old El Paso™ Super Soft Regular Flour Tortillas
- 1 litet blomkålshuvud
- 100 g ströbröd
- 100 g mjöl
- 1 tesked vitlökspulver
- 1 tesked paprika
- 90 ml mjölkfri dryck
- 1 burk vegangrillsås
- 1/4 rödkål
- 1 litet knippe persilja
- 1 litet knippe gräslök
- 1 morot
- 20 cl cidervinäger
- 100 g socker
- Strimlad veganost, exempelvis kokosost
Featured Products
Instruktioner
- Förvärm ugnen på 180 °C och täck en bakform med ett bakplåtspapper. Blanda ihop mjölet, den mjölkfria drycken, vitlöken och paprikan. Vispa tills att blandningen blir mjuk. Skär blomkålen i små eller medelstora buketter, alla lika stora. Doppa buketterna i blandningen och täck dem sedan med ströbröd. Lägg dem på bakplåten och se till att de ligger luftigt, så att de kan tillagas ordentligt. Tillaga dem i 25 minuter.
- Blanda vegangrillsåsen med olivoljan, medan blomkålen tillagas. Ta bort blomkålen från ugnen och täck blomkålen med vegangrillsåsen. Lägg in blomkålen i ugnen igen och låt den vara där i ytterligare 20 minuter för att karamelliseras.
Förbered blomkålen
- Skala och skär moroten i fina skivor och lägg undan skivorna. Värm cidervinägern försiktigt med sockret i en liten kastrull. Häll sedan den heta vätskan över morotsskivorna och låt dem marineras, medan du färdigställer måltiden.
Gör inlagda morötter
- Smält 5 matskedar vegangrillsås tillsammans med 2 matskedar kokoskräm, tills att de har blandats ordentligt.
Gör såsen
- Tvätta dina grönsaker och skär rödkålen i fina skivor. Hacka persiljan och gräslöken grovt.
Förbered grönsakerna
- Lägg en tortilla i en varm stekpanna med lite smör i. Värm den i 1-2 minuter på varje sida, tills att den har fått lite färg.
- Lägg sedan lite rödkål och några blomkålsbuketter i din tortilla. Toppa med gräslök, persilja och strimlad kokosost. Servera med såsen och njut!