fajita-spiced-salmon-with-quinoa-salad

Fajitakryddad lax med quinoasallad

Den här salladen är god, smakrik och perfekt de där dagarna när du behöver något snabbt och enkelt. Under tiden du steker laxen i ugnen, passar du på att blanda ihop salladsingredienserna. ¡Buen provecho!
Tid 40 minuter
Serveringar 4
Krydda nivå Mild
Ingredienser 13

Ingredienser

Quinoa

  • 2dl quinoa
  • 4dl vatten
  • 1tsk salt

Sås

  • 2dl yoghurt, inte för mager
  • 4msk Old El Paso™ Thick ’n’ Chunky

Till salladen

  • 2msk olivolja
  • 1 rostad sötpotatis i bitar
  • 100g körsbärstomater, halverade
  • 0,5 gul paprika, strimlad
  • 1påse färsk babyspenat
  • 1kruka koriander
  • salt och svartpeppar

Tillbehör

  • 4 Old El Paso™ Medium Fullkornstortillasguacamole

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 160°C. Krydda laxbitarna med kryddblandning och lägg i en smord ugnsform. Stek laxen i ugnen i ca. 8 minuter.
  2. Skölj quinoan noga i varmt vatten. Koka upp vatten och salt och koka quinoan på låg värme under lock i ca. 15 minuter. Skölj sedan i kallt vatten och blanda med resterande ingredienser till salladen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Blanda ingredienserna till såsen. Kan även serveras i ett tortillabröd med en klick guacamole.