mini-churro-taco-boats

Frukostfickor med bacon- och korvbitar

De här mättande frukostbitarna kommer att ge dig massor av energi hela morgonen och hålla dig igång ända fram till lunch.
Tid 45 minuter
Serveringar 4
Krydda nivå Mild
Ingredienser 9

Ingredienser

  • 1 förpackning Old El Paso™ Tortilla Pockets™
  • 4 matskedar Old El Paso™ Thick 'N Chunky Salsa
  • 1 matsked olivolja
  • 100 g pancetta-skivor eller strimmiga baconskivor, halverade på tvären
  • 250 g fläskkorvar, skurna i bitar
  • 750 g färskpotatisar, skurna i små tärningar
  • 100 g babyspenatblad
  • 2 matskedar hackad färsk gräslök
  • 4 matskedar gräddfil

Instruktioner

  1. Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme och stek pancetta-skivorna i 3-4 minuter, eller tills att de är gyllenbruna. Ta upp dem med en slitsad sked och låt fettet rinna av på ett hushållspapper. Lägg korv- och potatisbitarna i stekpannan och stek dem i oljan i 15-20 minuter, tills att de är gyllenbruna och mjuka. Rör ibland. Lägg tillbaka pancetta-skivorna tillsammans med spenaten i stekpannan och fortsätt att steka i 2-3 minuter, tills att spenaten börjar bli mjuk. Blanda i gräslöken. Smaka av med kryddor.
  2. Värm upp fickorna enligt instruktionerna på förpackningen.
  3. Servera de värmda fickorna med bitarna, gräddfilen och salsan i separata skålar och låt alla fylla sina fickor på sitt eget sätt.

Tips

  • Ge den en spansk smak genom att använda chorizo-korvar och byt ut gräslöken mot persilja.

    Varför inte använda förkokta potatisar eller koka dina egna kvällen före för att spara tid. Stek korvarna i 5-6 minuter. Blanda i de kokta potatisarna och fortsätt sedan att steka i ytterligare 5-6 minuter, tills att de är gyllenbruna.

    Gör fyllningen i förväg och värm därefter helt enkelt upp den igen. Fyll sedan fickorna på morgonen, när det är dags för frukost. Värm upp dem igen på hög värme i en mikrovågsugn i 1 minut, tills att de är genomvarma, eller värm upp dem igen i en stekpanna på medelhög värme i 8-10 minuter, tills att de är riktigt varma.