Lentil Vegetable Soup

Lins- och grönsakssoppa

Nyttig och het – den perfekta soppan en kall dag.
Tid 50 minuter
Serveringar 6
Krydda nivå Mild
Ingredienser 13

Ingredienser

Soppa

  • 1 stor lök, hackad
  • 2 teskedar milt chilipulver
  • 1 tesked salt
  • 1 tesked mald kummin
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 170 ml kryddig tomatjuice
  • 750 ml vatten
  • 225 g torkade gröna linser, sköljda
  • 500 g hackade tomater
  • 1 grön chili, finhackad
  • 200 g färsk eller djupfryst majs
  • 2 små zucchini, skurna i stavar (400 g)

Serveras med

  • Old El Paso™ Original Nachips™

Instruktioner

  1. Lägg lök, chilipulver, salt, kummin, vitlök och tomatjuice i en stor gryta och koka upp. Sänk värmen, sätt på locket och låt sjuda i 5 minuter.
  2. Häll i vattnet tillsammans med linserna, tomaterna och chilifrukterna. Låt koka upp och sänk sedan värmen, sätt på locket och låt sjuda i 20 minuter.
  3. Lägg i majsen, sätt på locket och låt sjuda i 10 minuter. Blanda i zucchinin, sätt på locket och låt sjuda i ytterligare 5 minuter tills linserna och zucchinin är genomkokta och mjuka. Serveras med chips.

Tips

  • Lägg i en chili till för att öka styrkan. Chilifrukter varierar i styrka, så glöm inte att provsmaka innan du serverar.
    Du kan även använda röda linser om du vill.