Birria-tacos med pocherad kyckling

Mexikanska birria-tacos med nötkött

The beef birria taco has made a comeback for a good reason. Packed with flavour and a dipping sauce – what’s not to love?
  • Tid 1 timme 10 minuter
  • Krydda nivå Mild
  • Serveringar 4
  • Ingredienser 12

Ingredienser

Till såsen

  • 200 g malt nötkött
  • 1 morot
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk hackade tomater
  • 1 burk tomatpuré

För tacos

  • 4 Old El Paso™ Super Soft Regular Flour Tortillas
  • 400 g strimlat nötkött
  • 2 schalottenlökar
  • 200 g fransk ost, exempelvis Emmentaler
  • 1 litet knippe persilja
  • 2 gröna chili

Instruktioner

  • Gör en sås
    Skär löken i fyra delar samt skala och tärna moroten. Värm 2 matskedar olivolja i en kastrull. Tillsätt löken, moroten, vitlöksklyftan och det malda nötköttet. Stek i 5 minuter, tills att nötköttet är genomstekt. Tillsätt tomatpurén och den skalade tomaten. Täck med en skvätt vatten och tillaga såsen i 30 minuter på en låg sjudtemperatur. Lägg alla ingredienser i en mixer efter tillagningen och blanda, tills att blandningen blir mjuk. Sikta blandningen och ställ undan den till senare.
  • Förbered grönsakerna.
    Skär schalottenlöken i tunna skivor. Kärna ut och skär den gröna chilin i fina skivor. Hacka persiljan grovt och ställ undan den.
  • Skapa din birria-taco.
    Täck varje tortilla i såsen för att ge den en underbar smak och färg. Stek varje tortilla i en varm stekpanna med lite smör. Tillsätt lite strimlat nötkött, schalottenlök och chili, om du tycker om styrkan, när tortillan är varm. Toppa med lite strimlad ost och persilja samt stäng din taco. Njut medan den är varm, så snart osten har smält.