mini-churro-taco-boats

Minitacos med kanderade äpplen

Snabb att fixa till som en efterrätt en vardagskväll och tillräckligt vacker för att servera vid särskilda tillfällen. Den här versionen av äppelpaj är tillräckligt liten, för att barnen ska kunna tycka om den och den är så läcker att vuxna vill ha två!
  • Tid 55 minuter
  • Serveringar 12
  • Ingredienser 10

Ingredienser

  • 30 g smör, smält
  • 1 förpackning Old El Paso™ Mini Stand ‘N’ Stuff™ Soft Flour Tortillas
  • 2 matskedar strösocker
  • 1 1/4 tesked mald kanel
  • 4 medelstora äpplen Granny Smith, skalade, urkärnade och skurna i 1 cm tärningar
  • 100 g ljusbrunt socker
  • 1 matsked citronjuice
  • 1 nypa salt
  • 175 ml extra fet grädde (48 % fetthalt)
  • 2 matskedar florsocker
  • 50 g karamellsås eller kolasås

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 200 oC (180 oC i varmluftsugn), gasugn läge 6.
  • Placera tortillorna på en bakplåt och stryk lite smält smör över hela ytorna.
  • Blanda strösockret med 1/4 tesked kanel i en liten skål. Sprid blandningen på såväl insidan som utsidan av tortillorna.
  • Grädda i 5-7 minuter eller tills att de är bruna i kanterna och fasta vid beröring. Flytta dem till ett galler och låt dem svalna i 10 minuter (de blir då krispiga).
  • Blanda under tiden äpplena, det bruna sockret, citronjuicen, den återstående kanelen och saltet i en stekpanna med släpplättbeläggning och sätt den på medelvärme på spisen. Stek i 9-11 minuter, tills att äpplena är mjuka och gyllenbruna, rör ibland.
  • Vispa den extra feta grädden tillsammans med florsockret med en elektrisk visp på hög hastighet i en kyld medelstor skål, tills att det bildas mjuka toppar.
  • Dela äppleblandningen mellan de gräddade tortillorna, toppa sedan allihop med vardera en sked vispad grädde och en aning karamellsås respektive kolasås och servera direkt.

Tips

Stänk över lite mer kanel över den vispade grädden för att få en extra kryddig smak.

Vill du ha en pikant smak tillsammans med det söta? Crème fraiche är ett härligt alternativ till den vispade grädden.

Du kan använda sprutgrädde eller vispad sprutmjölkgrädde istället för den vispade extra fet grädden för att skynda på processen, om du vill.