mini-churro-taco-boats

Minitacos som nötfärs-enchilador

Älskar du enchilador, men du vill inte rulla och fylla dem? Med det här receptet blir det enkelt. Alla smakerna finns i en plockversion!
  • Tid 45 minuter
  • Krydda nivå Medium
  • Serveringar 4
  • Ingredienser 11

Ingredienser

  • 20 g smör, smält
  • 1 förpackning Old El Paso™ Stand 'N' Stuff™ Mini Soft Flour Tortillas
  • 1 matsked vegetabilisk olja
  • 250 g mager nötfärs
  • 1 lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 burk Old El Paso™ Taco sauce
  • 75 ml vatten
  • 2 matskedar Old El Paso™ Sliced Green Jalapeños, drained and chopped
  • 60 g cheddarost, riven
  • 2 salladslökar, klippta och hackade

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 190 oC (170 oC i varmluftsugn), gasugn läge 5.
  • Stryk det smälta smöret över hela minitortillorna och ställ dem i en stor rektangulär ugnsfast form. Grädda i 5-8 minuter, tills att de är bruna och fasta vid beröring. Tortillorna blir lite krispiga, när de svalnar.
  • Värm oljan i en stor stekpanna med släpplättbeläggning på medelvärme på spisen under tiden. Tillsätt löken och stek i 5 minuter. Tillsätt sedan vitlöken och nötfärsen och stek i 5 minuter till, tills att nötfärsen har blivit brun, rör hela tiden. Avlägsna överflödigt fett.
  • Blanda i jalapeños,sås och vatten och sjud i ytterligare 10 minuter, tills att blandningen har tjocknat, rör ibland.
  • Skeda upp blandningen på tortillorna och toppa med den rivna osten. Grädda i 8-10 minuter, tills att osten har smält. Servera dem garnerade med hackade salladslökar.

Tips

Är det många som ska äta? Det är lätt att dubbla det här receptet. Använd helt enkelt dubbelt så mycket av ingredienserna och 2 stora bakformar.

Byt ut de skivade jalapeños mot 1 hackad grön paprika för att få en mildare smak.