Rostade sötpotatis-tacos

Du kommer snabbt att märka hur fantastiskt sötpotatisar smakar, när de rostas med kryddor. De tillför en riktigt rolig ny smak till traditionell taco!
Tid 50 minuter
Serveringar 3
Krydda nivå Mild
Ingredienser 10

Ingredienser

Tacos

  • 600 g sötpotatis, skalad och delad i 1,5 cm tärningar
  • 2 matskedar olivolja
  • 2 matskedar Old El Paso™ Taco Spice Mix
  • 50 g röd quinoa
  • 75 g fetaost, smulad
  • 2 matskedar hackad färsk persilja
  • Skalet av 1 liten citron
  • 6 Old El Paso™ Super Soft Flour Tortillas

Servera med

  • Naturell yoghurt
  • Citronklyftor

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 oC (180 oC i varmluftsugn), gasugn läge 6. Sprid ut sötpotatisarna i en stor ugnsform i metall. Skvätt över 1 matsked av oljan och skaka sötpotatisarna. Sprid ut taco-kryddblandningen ovanpå och skaka igen. Rosta i 35-40 minuter och vänd dem en gång, tills att de är gyllenbruna och mjuka.
  2. Häll under tiden 500 ml vatten i en stor kastrull och koka upp vattnet. Tillsätt quinoan och koka den i 10 minuter. Låt allt vatten rinna av, häll i den återstående oljan och sprid ut quinoan i en stor ugnsform med låga kanter. Rosta i ugnen i 10-15 minuter och rör en gång, tills att den är lätt rostad.
  3. Blanda ihop fetaosten, persiljan och citronskalet i en liten skål och ställ undan den. Värm tortillorna enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Lägg med hjälp av en sked de rostade sötpotatisarna på ena sidan av de värmda tortillorna och toppa med fetablandningen och den rostade quinoan. Toppa med en klick yoghurt och vik ihop tortillorna. Servera tillsammans med citronklyftor.

Tips

  • Ersätt fetaosten med smulad Wensleydale-ost eller färdigriven mozzarella.
    Ersätt taco-kryddblandningen med Old El Paso™ Seasoning Mix for Chilli och tillsätt en finhackad röd chili till fetablandningen för att få en kryddigare smak.