Stand 'N Stuff™ Tacos med pulled pork

Det mörkokta fläsket tar de här tacosen till en helt ny nivå.
  • Mild Krydda nivå
  • 4 Serveringar
  • 12 Ingredienser

Ingredienser

  • 750 g benfri fläskkaré i bit
  • 1 paket Old El Paso™ Taco Spice Mix
  • 1 matsked rapsolja
  • 250 ml ananasjuice
  • 250 ml vatten
  • 1 paket Old El Paso Stand`N stuff soft tortilla 
  • 1/2 färsk ananas, tunt skivad
  • 1 paket (250 g) långkornigt vitt ris, tillagat enligt anvisningen på förpackningen
  • 1 burk svarta bönor, avrunna
  • 1 stor näve hackad koriander + extra till garnering
  • 1 rödlök, i halvor och därefter tunt skivad
  • Saft av 1 lime
  • 1/4 tesked salt

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180 ºC (160 ºC i varmluftsugn). Gnid in 1 ½ matsked kryddblandning i fläskbogen. Hetta upp oljan i en värmebeständig gratängform eller ugnsfast gryta på medelhög värme och lägg fläskkarén. Tillaga i 3–4 minuter, vänd runt så att båda sidor får en yta.
  2. Häll över ananasjuice och vatten i formen/grytan tillsammans med återstående kryddblandning. Koka upp och låt sjuda under lock i ugnen i 3 timmar tills fläskkarén är mör och faller sönder.
  3. Låt buljongen från fläskkarén rinna av, men spara 50 ml. Strimla fläsket med hjälp av två gafflar och blanda med den sparade buljongen.
  4. Blanda ris, bönor och det mesta av koriandern i en medelstor skål. Blanda rödlök, limesaft och salt i en liten skål. Låt stå i 5 minuter så att smakerna sugs upp.
  5. Fyll de mjuka tortillabröden med ris, strimlat fläsk, skivad ananas, syltad rödlök och garnera med återstående koriander.

  • Pressa lite limesaft ovanpå för att sätta en frisk touch.
  • Servera tillsammans med en krispig sallad.