mini-churro-taco-boats

Tortilla Pockets med sötpotatis och ost, vegetariska

De här smakfulla fickorna kan göras, när de ska ätas eller dagen före!
  • Tid 35 minuter
  • Krydda nivå Mild
  • Serveringar 4
  • Ingredienser 11

Ingredienser

  • 1 förpackning Old El Paso™ Tortilla Pockets™
  • 1 portionspåse Old El Paso™ Tacos Spice Mix
  • 1 matsked olivolja
  • 1 sötpotatis (cirka 300 g), skalad och skuren i tunna skivor
  • 1 röd lök, skivad
  • 2 röda paprikor, urkärnade och skivade
  • 2 mogna avokador, skalade, urkärnade och mosade
  • Saft från 1 lime
  • 8 små pärlsalladsblad
  • 1 matsked hackad färsk koriander
  • 100 g cheddarost, riven

Instruktioner

  • Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme och stek sötpotatisbitarna, löken och paprikan i 5 minuter. Rör ofta. Sänk värmen till låg och tillsätt sedan 2 matskedar vatten. Sätt på ett lock och fortsätt steka i 10-15 minuter till. Rör ofta, ända tills att de är mjuka. Blanda i kryddblandningen och stek i ytterligare 1 minut. Tillsätt en skvätt vatten till vid behov.
  • Värm upp fickorna enligt instruktionerna på förpackningen. Blanda i avokadon tillsammans med limesaften och smaka av med kryddor.
  • Servera de värmda fickorna med blandningen av sötpotatis och paprika, salladsbladen, den mosade avokadon, koriandern och osten i separata skålar och låt alla fylla sina fickor på sitt eget sätt.

Tips

Byt cheddarosten mot riven mozzarella eller Emmentaler alternativt smulad fetaost.

Sötpotatisen kan bytas mot butternutspumpa.

Förbered genom att kyla av fyllningen, efter att den har stekts. Fyll sedan tortilla pockets. Vira in dem i en plastfolie och spara dem till lunchen.

Lagar du vegetarisk mat? Läs alltid etiketterna för att säkerställa att varje ingrediens i receptet är vegetarisk. Produkt- och ingredienskällorna kan variera.