mini-churro-taco-boats

Tortilla Pockets med sötpotatis och ost, vegetariska

De här smakfulla fickorna kan göras, när de ska ätas eller dagen före!
Tid 30 minuter
Serveringar 4
Krydda nivå Mild
Ingredienser 11

Ingredienser

  • 1 förpackning Old El Paso™ Tortilla Pockets™
  • 1 portionspåse Old El Paso™ Tacos Spice Mix
  • 1 matsked olivolja
  • 1 sötpotatis (cirka 300 g), skalad och skuren i tunna skivor
  • 1 röd lök, skivad
  • 2 röda paprikor, urkärnade och skivade
  • 2 mogna avokador, skalade, urkärnade och mosade
  • Saft från 1 lime
  • 8 små pärlsalladsblad
  • 1 matsked hackad färsk koriander
  • 100 g cheddarost, riven

Instruktioner

  1. Värm oljan i en stor stekpanna på medelhög värme och stek sötpotatisbitarna, löken och paprikan i 5 minuter. Rör ofta. Sänk värmen till låg och tillsätt sedan 2 matskedar vatten. Sätt på ett lock och fortsätt steka i 10-15 minuter till. Rör ofta, ända tills att de är mjuka. Blanda i kryddblandningen och stek i ytterligare 1 minut. Tillsätt en skvätt vatten till vid behov.
  2. Värm upp fickorna enligt instruktionerna på förpackningen. Blanda i avokadon tillsammans med limesaften och smaka av med kryddor.
  3. Servera de värmda fickorna med blandningen av sötpotatis och paprika, salladsbladen, den mosade avokadon, koriandern och osten i separata skålar och låt alla fylla sina fickor på sitt eget sätt.

Tips

  • Byt cheddarosten mot riven mozzarella eller Emmentaler alternativt smulad fetaost.
  • Sötpotatisen kan bytas mot butternutspumpa.
  • Förbered genom att kyla av fyllningen, efter att den har stekts. Fyll sedan tortilla pockets. Vira in dem i en plastfolie och spara dem till lunchen.
  • Lagar du vegetarisk mat? Läs alltid etiketterna för att säkerställa att varje ingrediens i receptet är vegetarisk. Produkt- och ingredienskällorna kan variera.