Empanadas
Tid
2 Hours
Serveringar
4
Krydda nivå
Mild
Ingredienser
12
Ingredienser
Deg
- 4dl vetemjöl
- 0,5tsk salt
- 100g smör
- 2-3msk kallt vatten
Fyllning
- 400g kycklingfärs
- 0,5 gul lök, hackad
- 1påse Old El Paso™ Fajita Kryddmix
- 100g körsbärstomater, halverade
- 1påse färsk bladspenat, ca 65 g
- 100g fetaost
Tilbehör
- färsk tomatsalsa (se recept)
- gräddfil
Instruktioner
- Lägg mjöl, salt och smör i en matberedare och kör till en smulig massa. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop massan till en smidig deg.
- Fräs kycklingfärs och lök i en stekpanna och tillsätt kryddmixen och tomater. Koka upp under lock. Låt färsen svalna lite. Smula ner fetaost i färsen och blanda i bladspenat.
- Kavla ut degen tunt på en mjölad yta. Ta ut 8 cirklar, ca 20 cm i diameter. Fördela fyllningen på ena halvan av varje rundel. Pensla kanterna med vatten och vik över till en halvmåne. Tryck till kanterna med en gaffel och låt sedan pirogerna vila i kylen i en timme.
- Värm cirka 7 dl frityrolja till 160 grader i en normalstor kastrull. Fritera pirogerna i 4–5 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera dina empanadas varma med tomatsalsa och gräddfil.