Fajitas med chipotlebiff

Plocka fram det här receptet för två personer när du har ont om tid. En fantastisk maträtt som bara tar 20 minuter att göra!
Tid 20 minuter
Serveringar 2
Krydda nivå Hot
Ingredienser 13

Ingredienser

Fajitas

  • 1 matsked vegetabilisk olja
  • 1 mellanstor rödlök, skivad
  • 1 mellanstor grön eller röd paprika, skivad
  • 225 g utskuren biff
  • 1 paket (25 g) Old El Paso™ Taco Spice Mix Hot Paprika
  • 2 matskedar limesaft
  • 2 teskedar chipotlekräm eller -sås
  • 1 tesked honung
  • 4 Old El Paso™ Super Soft Medium Flour Tortillas, varma

Serveras med

  • 80 g guacamole
  • 80 g gräddfil
  • Handfull strimlad sallad
  • 2 tomater, urkärnade och tärnade

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stor teflonbehandlad stekpanna och stek lök och paprika i 3 till 4 minuter på medelhög värme. Blanda i köttet och fortsätt steka i 3 till 4 minuter.
  2. Blanda tacokrydda, limesaft, chipotlekräm och honung i en liten skål och häll sedan över i kött- och grönsaksblandningen. Tillaga i ytterligare 2 minuter och lyft sedan av stekpannan från plattan.
  3. Fördela kött och grönsaker jämnt längs mitten på varje tortilla. Toppa med guacamole, gräddfil, strimlad sallad och/eller hackade tomater. Rulla in fyllningen i varje tortilla.

Tips

  • Denna rätt kan även tillagas på grillplatta. Häll över grönsakerna och köttet i tacoblandningen innan du lägger den på grillplattan. Tillaga i 5 minuter med locket stängt, eller tills köttet och grönsakerna har önskad konsistens.