Köttacos med rispanna
Tid
30 minuter
Serveringar
5
Krydda nivå
Hot
Ingredienser
11
Ingredienser
- 1 matsked vegetabilisk olja eller olivolja
- 500 g nötkött (malet)
- 1 paket (25 g) Old El Paso™ Taco Spice Mix Hot Paprika
- 250 g basmatiris
- 600 ml vatten
- 1 burk (226 g) Old El Paso™ Thick 'n Chunky Salsa
- 200 g konserverad eller djupfryst majs
- 75 g mexikansk ost eller cheddarost, riven
Serveras med
- 1 liten gemsallat, skivad
- 1 mellanstor tomat, hackad
- Gräddfil
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en djup stekpanna (24 cm) på medelhög värme. Lägg i nötköttet och tillaga i 5 till 8 minuter under omrörning tills det är genomstekt.
- Blanda i tacokryddmix, ris, vatten, salsa och majs. Koka upp. Täck över och sänk värmen till medel–låg. Tillaga i 12 till 15 minuter, rör om en gång så att riset inte fastnar i botten. Lyft av stekpannan från plattan och låt stå i 5 minuter.
- Fluffa upp risblandningen med en gaffel och strö ost över. Täck över och låt stå i 1 till 2 minuter eller tills osten har smält. Servera med sallad, tomat och gräddfil efter behag.
Tips
- Gör burritos genom att rulla in i tortillas med lite extra salsa och gräddfil!