![Beef Taco Rice Pan](https://brandsitesplatform-res.cloudinary.com/image/fetch/w_1540,c_scale,q_auto:eco,f_auto,fl_lossy,dpr_1.0,e_sharpen:85/https://assets.brandplatform.generalmills.com%2F-%2Fmedia%2Fproject%2Fgmi%2Foldelpaso%2Foldelpaso-uk%2Foepp%2Frecipes%2Fbeef-taco-rice-pan-hero.jpg%3Fw%3D800%26rev%3D80a71e54b6814627acd48af80d4129a1 1540w)
Köttacos med rispanna
Tid
30 minuter
Serveringar
5
Krydda nivå
Hot
Ingredienser
11
Ingredienser
- 1 matsked vegetabilisk olja eller olivolja
- 500 g nötkött (malet)
- 1 paket (25 g) Old El Paso™ Taco Spice Mix Hot Paprika
- 250 g basmatiris
- 600 ml vatten
- 1 burk (226 g) Old El Paso™ Thick 'n Chunky Salsa
- 200 g konserverad eller djupfryst majs
- 75 g mexikansk ost eller cheddarost, riven
Serveras med
- 1 liten gemsallat, skivad
- 1 mellanstor tomat, hackad
- Gräddfil
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en djup stekpanna (24 cm) på medelhög värme. Lägg i nötköttet och tillaga i 5 till 8 minuter under omrörning tills det är genomstekt.
- Blanda i tacokryddmix, ris, vatten, salsa och majs. Koka upp. Täck över och sänk värmen till medel–låg. Tillaga i 12 till 15 minuter, rör om en gång så att riset inte fastnar i botten. Lyft av stekpannan från plattan och låt stå i 5 minuter.
- Fluffa upp risblandningen med en gaffel och strö ost över. Täck över och låt stå i 1 till 2 minuter eller tills osten har smält. Servera med sallad, tomat och gräddfil efter behag.
Tips
- Gör burritos genom att rulla in i tortillas med lite extra salsa och gräddfil!