Kyckling med het chilichokladsås
Tid
40 minuter
Serveringar
4
Krydda nivå
Hot
Ingredienser
20
Ingredienser
- 4 kycklingbröst
- smör att steka i
- 2tsk sesamfrö
- salt (eventuellt lite chili)
Sås
- 0,5 gul lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1tsk chiliflakes
- 2msk russin
- 3msk jordnötter, hackade
- 1krm kanel, mald
- 1krm nejlika, mald
- 1krm koriander, mald
- 1krm anis, mald
- 200g tomater, krossade
- 2dl kycklingbuljong (alternativt vatten och 1/2 tärning)
- 50g mörk choklad
- salt
Tillbehör
- vildris
- lime
- krispig sallad
Instruktioner
- Fräs lök och vitlök i lite smör. Tillsätt chili, russin, jordnötter samt kryddor. Slå på tomater med spad samt kycklingbuljong, och låt såsen puttra på svag värme utan lock i 10–15 minuter. Låt chokladen smälta i såsen. Mixa gärna såsen slät och smaka av med salt.
- Stek kycklingen i smör 4–5 minuter per sida och krydda med sesamfrö, salt och eventuellt lite chili. Servera med vildris och en krispig sallad. Glöm inte lime!