Game Day Chilli

Matchdagschili

Fira matchdagen med denna mustiga kött- och bönchilirätt – perfekt till middagen!
Tid 1 Hours 30 minuter
Serveringar 8
Krydda nivå Medium
Ingredienser 18

Ingredienser

Chili

  • 1 matsked vegetabilisk olja
  • 1 mellanstor lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 4 teskedar milt chilipulver
  • 2 teskedar mald kummin
  • 1 tesked cayennepeppar
  • 1 tesked paprika
  • 1 kg nötkött (malet)
  • 1 burk (142 g) tomatpuré
  • 400 ml köttbuljong
  • 150 ml mörkt öl
  • 2 burkar (400 g vardera) hackade tomater
  • 1 matsked Worcestershire-sås
  • 1 grön chili, finhackad
  • 2 burkar (390 g vardera) pinto- eller kidneybönor, avrunna och sköljda

Serveras med

  • Kokt ris
  • 100 g cheddarost, riven
  • Old El Paso™ Jalapeños (ur burk á 215 g)

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stor och djup gryta och stek löken och vitlöken i 5 minuter eller tills den blivit mjuk. Blanda i kryddorna och fortsätt steka i 1–2 minuter. Tillsätt köttet och stek på medelhög temperatur i 5–10 minuter. Rör om ibland tills köttet är ordentligt genomstekt.
  2. Blanda i tomatpurén och stek i ytterligare en minut. Tillsätt därefter buljong, öl, krossade tomater och Worcester-sås. Koka upp och sänk sedan värmen, sätt på locket och låt sjuda i 30 minuter. Lyft av locket, tillsätt kidneybönorna och fortsätt tillaga i ytterligare 30 minuter. Servera i djupa tallrikar och garnera med ost och jalapeños.

Tips

  • Går utmärkt att servera med en klick gräddfil och lite nyhackad koriander.