![](https://brandsitesplatform-res.cloudinary.com/image/fetch/w_1540,c_scale,q_auto:eco,f_auto,fl_lossy,dpr_1.0,e_sharpen:85/https://assets.brandplatform.generalmills.com%2F-%2Fmedia%2Fproject%2Fgmi%2Foldelpaso%2Foldelpaso-se%2Frecipes%2Fmexican-shepherds-pie-hero.jpg%3Fw%3D800%26rev%3D0f3fb8dcecfa41c2a1fa2ddad6737bf2 1540w)
Mexikansk Shepherd’s Pie
Tid
30 minuter
Serveringar
4
Krydda nivå
Mild
Ingredienser
11
Ingredienser
- 1/2 matsked vegetabilisk olja
- 1 knippe salladslök, skivad
- 2 teskedar milt chilipulver
- 1 tesked mald kummin
- 500 g nötkött (malet)
- 1 burk (240 g) Old El Paso™ Thick 'n Chunky Salsa
- 1 burk (340 g) majs, avrunnen
- 800 g potatispulvermos, tillagad enligt anvisning på förpackningen
- 50 g cheddarost, riven
- 1 mellanstor tomat, skivad i tunna klyftor
- Tortillachips efter behag
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en stor (25 cm) teflonbehandlad och ugnssäker stekpanna eller grund ugnsform och stek 3/4 av salladslöken i 2 till 3 minuter på medelhög värme. Blanda i kryddorna och stek i 1 minut innan du lägger i nötköttet. Fortsätt steka i 5 till 7 minuter tills köttet är genomstekt. Blanda i salsa och majs. Krydda med salt och peppar. Koka upp och sänk sedan värmen till medel–låg och tillaga i 4 till 5 minuter.
- Förvärm grillen till medelhög värme. Lägg ut skedar med potatismos över köttblandningen och strö ost och salladslök över den. Tillaga i 10 minuter tills osten har smält och börjar få en brun yta.
Tips
- För att spara tid kan du tillaga köttet och löken i förväg och förvara i kylen tills du är redo att tillaga resten av receptet.