![](https://brandsitesplatform-res.cloudinary.com/image/fetch/w_1540,c_scale,q_auto:eco,f_auto,fl_lossy,dpr_1.0,e_sharpen:85/https://assets.brandplatform.generalmills.com%2F-%2Fmedia%2Fproject%2Fgmi%2Foldelpaso%2Foldelpaso-se%2Frecipes%2Fmexican-hot-cocoa-hero.jpg%3Fw%3D800%26rev%3Dcf3a62e1eaff40aa91c62efb4d2a2fdd 1540w)
Mexikansk varm choklad
Tid
2 Hours
15 minuter
Serveringar
7
Krydda nivå
Extra Mild
Ingredienser
11
Ingredienser
Varm choklad
- Matlagningsspray
- 1 liter mjölk
- 360 ml hett vatten
- 150 g mjukt farinsocker
- 2 matskedar espresso-snabbkaffe
- 2 teskedar vaniljarom
- 175 g mörk choklad, hackad
- 9 kanelstänger
- 1 torkad anchochili
Serveras med
- Vispgrädde
- Nypa cayenne eller milt chilipulver
Instruktioner
- Spraya matlagningsspray i en långsamkokare. Häll mjölk och hett vatten i långsamkokaren tillsammans med farinsocker, snabbkaffe, vaniljarom, choklad, 2 kanelstänger och anchochili.
- Täck över och låt stå på låg värme i 2 till 3 timmar. Rör om den varma chokladen och lyft ur anchochilin före servering. Garnera varje mugg med vispgrädde, kryddor och resterande kanelstänger.
Tips
- Mexikansk varm choklad ska vara skummande när den serveras. För att åstadkomma detta ska du vispa chokladen ordentligt precis innan du häller över den i serveringsmuggarna.
Om du inte hittar torkad anchochili kan du använda vanlig torkad chili, men resultatet blir då inte lika kryddstarkt.