mini-churro-taco-boats

Minitacos som nötfärs-enchilador

Älskar du enchilador, men du vill inte rulla och fylla dem? Med det här receptet blir det enkelt. Alla smakerna finns i en plockversion!
Tid 45 minuter
Serveringar 4
Krydda nivå Medium
Ingredienser 11

Ingredienser

  • 20 g smör, smält
  • 1 förpackning Old El Paso™ Stand 'N' Stuff™ Mini Soft Flour Tortillas
  • 1 matsked vegetabilisk olja
  • 250 g mager nötfärs
  • 1 lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 burk Old El Paso™ Taco sauce
  • 75 ml vatten
  • 2 matskedar Old El Paso™ Sliced Green Jalapeños, drained and chopped
  • 60 g cheddarost, riven
  • 2 salladslökar, klippta och hackade

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 190 oC (170 oC i varmluftsugn), gasugn läge 5.
  2. Stryk det smälta smöret över hela minitortillorna och ställ dem i en stor rektangulär ugnsfast form. Grädda i 5-8 minuter, tills att de är bruna och fasta vid beröring. Tortillorna blir lite krispiga, när de svalnar.
  3. Värm oljan i en stor stekpanna med släpplättbeläggning på medelvärme på spisen under tiden. Tillsätt löken och stek i 5 minuter. Tillsätt sedan vitlöken och nötfärsen och stek i 5 minuter till, tills att nötfärsen har blivit brun, rör hela tiden. Avlägsna överflödigt fett.
  4. Blanda i jalapeños,sås och vatten och sjud i ytterligare 10 minuter, tills att blandningen har tjocknat, rör ibland.
  5. Skeda upp blandningen på tortillorna och toppa med den rivna osten. Grädda i 8-10 minuter, tills att osten har smält. Servera dem garnerade med hackade salladslökar.

Tips

  • Är det många som ska äta? Det är lätt att dubbla det här receptet. Använd helt enkelt dubbelt så mycket av ingredienserna och 2 stora bakformar.
  • Byt ut de skivade jalapeños mot 1 hackad grön paprika för att få en mildare smak.