Minitacos som nötfärs-enchilador
Tid
45 minuter
Serveringar
4
Krydda nivå
Medium
Ingredienser
11
Ingredienser
- 20 g smör, smält
- 1 förpackning Old El Paso™ Stand 'N' Stuff™ Mini Soft Flour Tortillas
- 1 matsked vegetabilisk olja
- 250 g mager nötfärs
- 1 lök, hackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1 burk Old El Paso™ Taco sauce
- 75 ml vatten
- 2 matskedar Old El Paso™ Sliced Green Jalapeños, drained and chopped
- 60 g cheddarost, riven
- 2 salladslökar, klippta och hackade
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 190 oC (170 oC i varmluftsugn), gasugn läge 5.
- Stryk det smälta smöret över hela minitortillorna och ställ dem i en stor rektangulär ugnsfast form. Grädda i 5-8 minuter, tills att de är bruna och fasta vid beröring. Tortillorna blir lite krispiga, när de svalnar.
- Värm oljan i en stor stekpanna med släpplättbeläggning på medelvärme på spisen under tiden. Tillsätt löken och stek i 5 minuter. Tillsätt sedan vitlöken och nötfärsen och stek i 5 minuter till, tills att nötfärsen har blivit brun, rör hela tiden. Avlägsna överflödigt fett.
- Blanda i jalapeños,sås och vatten och sjud i ytterligare 10 minuter, tills att blandningen har tjocknat, rör ibland.
- Skeda upp blandningen på tortillorna och toppa med den rivna osten. Grädda i 8-10 minuter, tills att osten har smält. Servera dem garnerade med hackade salladslökar.
Tips
- Är det många som ska äta? Det är lätt att dubbla det här receptet. Använd helt enkelt dubbelt så mycket av ingredienserna och 2 stora bakformar.
- Byt ut de skivade jalapeños mot 1 hackad grön paprika för att få en mildare smak.