
Minitacos med pulled pork på Memphis-vis
Tid
35 minuter
Serveringar
12
Krydda nivå
Mild
Ingredienser
17
Ingredienser
Fläskkött
- 2 tsk salt
- 1 1/2 tsk chilipulver
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk lökpulver
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1 (1,6 kg) benfri fläskkarré
- 1 dl äppelcidervinäger
- 1 flaska barbecuesås
Coleslaw
- 1 dl majonnäs
- 1 msk socker
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk hackad saltgurka
- 1 tsk senapspulver
- 1 krm sellerisalt
- 2 dl finskuren rödkål
Tacos
- 24 Old El Paso™ Stand ‘N’ Stuff™ Mini
- 24 skivor saltgurka
Instruktioner
- Blanda salt, chilipulver, spiskummin, lökpulver och peppar i en liten skål. Strö kryddmixen över köttet.
- Värm en 30 cm non-stick stekpanna på medelvärme. Bryn steken i 8–10 minuter tills den är gyllenbrun runt om. Lägg den i en 5,5-liters slow cooker. Sätt på locket och tillaga på låg temperatur i 8–10 timmar tills köttet är mycket mört.
- Lägg över steken på en skärbräda och häll bort vätskan från slow cookern Blanda 1 dl vinäger och barbecuesås i slow cookern. Strimla steken med 2 gafflar. Lägg tillbaka köttet i slow cookern och blanda försiktigt med såsen. Öka värmen till högsta temperatur och koka i 30 minuter eller tills det blivit genomvarmt.
- Vispa ihop majonnäs, socker, 1 msk vinäger, saltgurka, senapspulver och sellerisalt i en skål. Tillsätt kålen och blanda väl.
- Värm tortillabåtarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll ca ½ dl kött i varje båt; toppa med coleslaw och garnera med en saltgurkskiva.
Tips
- Kött som blir över kan förvaras upp till två dagar i kylskåp alternativt två månader i frys. Sista minuten-middag? Använd dina favoriter bland färdiga pulled porks och coleslaws.
- Serverat med majsbröd på bilden