Quesadillas med chipotle kyckling
Tid
35 minuter
Serveringar
3
Krydda nivå
Medium
Ingredienser
10
Ingredienser
- 3 matskedar olivolja
- 1/2 röd paprika, i tunna strimlor
- 1/2 stor lök, i tunna skivor
- 125 g färsk eller djupfryst majs
- 375 g kokt kyckling, strimlad
- 110 g cheddarost, riven
- 1 matsked chipotlesås
- 2 matskedar hackad koriander
- 6 Old El Paso™ Super Soft Medium Flour Tortillas
- 6 matskedar Old El Paso™ Thick 'n Chunky Salsa
Instruktioner
- Hetta upp 1 matsked olja i en teflonbehandlad stekpanna (25 cm) på medelhög värme. Lägg i paprika, lök och majs. Stek under omrörning i 4 till 5 minuter eller tills paprikan och löken har blivit mjuk. Lyft av stekpannan från plattan och rör i kyckling, ost, chipotlesås och koriander. Töm och torka ur stekpannan.
- Pensla ena sidan av varje tortilla med resterande 2 matskedar olja. Lägg 1 tortilla med den oljade sidan nedåt i stekpannan. Fördela 2 matskedar salsa på tortillan. Skeda ut 1/3 av kycklingblandningen på tortillan. Lägg på ytterligare en tortilla med den oljade sidan uppåt.
- Tillaga tortillan i stekpannan på medelhög värme i 1 till 2 minuter på varje sida eller tills tortillan är gyllenbrun och osten har smält. Upprepa med resterande tortillas, salsa och kycklingblandning. Skär varje quesadilla i trekanter och servera.
Tips
- Passar utmärkt att servera med guacamole och gräddfil.