Quesadillas med ostkyckling och bönor

Quesadillas blir en rejäl huvudrätt om de serveras med kokt kyckling, svarta bönor och ris.
Tid 50 minuter
Serveringar 8
Krydda nivå Medium
Ingredienser 10

Ingredienser

Quesadillas

  • 500 g kokt kyckling, strimlad eller finhackad
  • 1 röd paprika, hackad
  • 4 salladslök, i tunna skivor
  • 1 bruk (425 g) svarta bönor, avrunna och sköljda
  • 125 g kokt vitt ris
  • 1 paket Old El Paso™ Super Soft Medium Flour Tortillas (8 st.)
  • 350 g cheddarost, riven
  • Matlagningsspray eller vegetabilisk olja

Serveras med

  • 1 burk (226 g) Old El Paso™ Thick 'n Chunky Salsa
  • 125 g gräddfil

Instruktioner

  1. Blanda kyckling, paprika, salladslök, bönor och ris i en mellanstor skål. Täck ena halvan av tortillan med lite kycklingblandning och ost. Upprepa med resterande tortillas och fördela kycklingblandningen och osten jämnt mellan 8 tortillas. Vik tortillan över fyllningen och tryck lätt på den. Spraya ovansidorna av varje tortillas med matlagningssprayen eller pensla lätt med olja.
  2. Värm en teflonbehandlad stekpanna (30 cm) till medellåg värme. Lägg i 2 fyllda tortillas i stekpannan åt gången, sprayad sida nedåt. Stek i 4 till 5 minuter. Vänd en gång tills de är gyllenbruna och heta. Upprepa med resterande tortillas. Skär i trekanter och servera med salsa och gräddfil.

Tips

  • Sallad blandad med skivade oliver, avokado och tomater är ett perfekt tillbehör till quesadillas.