![smoked-salmon-with-tepid-sweet-potato-salad](https://brandsitesplatform-res.cloudinary.com/image/fetch/w_1540,c_scale,q_auto:eco,f_auto,fl_lossy,dpr_1.0,e_sharpen:85/https://assets.brandplatform.generalmills.com%2F-%2Fmedia%2Fproject%2Fgmi%2Foldelpaso%2Foldelpaso-se%2Frecipes%2Fsmoked-salmon-with-tepid-sweet-potato-salad-hero.jpg%3Fw%3D800%26rev%3Dac3462ad025f4142becbab3b7f772071 1540w)
Rökig lax med ljummen sötpotatissallad
Tid
40 minuter
Serveringar
4
Krydda nivå
Mild
Ingredienser
11
Ingredienser
- 1msk Old El Paso™ Fajita Kryddmix
- 600g laxfilé
- 2msk solrosolja
- 4 sötpotatisar
- 1burk majs
- 0,25 chili
- 2kvistar koriander
- 1 lime
- 4 rädisor
- 4msk olivolja
- salt och peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°C. Skär laxfilén i 4 lika stora bitar och krydda med kryddmixen och salt.
- Hetta sedan upp oljan i en stekpanna och stek fisken tills den är gyllenbrun på alla sidor. Baka klart i ugn i 5–8 minuter.
- Skala och skär sötpotatisen i 1 cm stora tärningar och koka i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och tillsätt finhackad chili, koriander, majs och olivolja.
- Krydda med salt och peppar. Servera med limeklyftor och rädisor.