lime-pie-with-coconut

Limepaj med kokos

Tid 2 Hours
Serveringar 8
Krydda nivå Mild
Ingredienser 11

Ingredienser

Pajbotten

  • 150g rumstempererat smör
  • 1dl farinsocker
  • 1dl kokosflingor
  • 3dl vetemjöl

Fyllning

  • 400g färskost
  • 2,5dl socker
  • 4 ägg
  • 1msk vaniljsocker
  • 2 lime, fint rivit skal och saft

Topping

  • 2dl crème fraiche
  • lite rivet limeskal och rostad kokos

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200°C. Blanda alla ingredienserna till pajdegen i en skål och tryck ut den i pajformen. Sätt in den i frysen i 20 minuter och grädda den därefter i ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175°C.
  2. Vispa färskosten med socker och ägg till en jämn röra. Tillsätt vaniljsocker och lime och häll röran i pajformen. Stek pajen i 30 minuter. Låt pajen svalna.
  3. Innan servering: Vispa crème fraichen fast og bre den ut over pajen. Strö över limeskall och kokos.