lime-pie-with-coconut

Limepaj med kokos

  • 2 timmar Tid
  • Mild Krydda nivå
  • 8 Serveringar
  • 11 Ingredienser

Ingredienser

    Pajbotten
  • 150g rumstempererat smör
  • 1dl farinsocker
  • 1dl kokosflingor
  • 3dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 400g färskost
  • 2,5dl socker
  • 4 ägg
  • 1msk vaniljsocker
  • 2 lime, fint rivit skal och saft
  • Topping
  • 2dl crème fraiche
  • lite rivet limeskal och rostad kokos

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200°C. Blanda alla ingredienserna till pajdegen i en skål och tryck ut den i pajformen. Sätt in den i frysen i 20 minuter och grädda den därefter i ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 175°C.
  • Vispa färskosten med socker och ägg till en jämn röra. Tillsätt vaniljsocker och lime och häll röran i pajformen. Stek pajen i 30 minuter. Låt pajen svalna.
  • Innan servering: Vispa crème fraichen fast og bre den ut over pajen. Strö över limeskall och kokos.