Chicken Taco Pizza

Kyckling taco pizza

Supersnabbt och gott – denna tacosmakande pizza sätter sprätt på smaklökarna!
  • 30 minuter Tid
  • Extra Mild Krydda nivå
  • 4 Serveringar
  • 11 Ingredienser

Ingredienser

  • 2 (25 cm) färdiggräddade tunna och krispiga pizzabottnar
  • 200 g lök- och vitlökspuré
  • 2 teskedar Old El Paso™ tacokrydda
  • 450 g kokt kyckling, strimlad
  • 75 g mozzarella, strimlad
  • 100 g cheddarost, riven
  • 125 g gräddfil
  • 1 liten gemsallat, i skivor
  • 2 mellanstora tomater, urkärnade och hackade
  • 30 g tortillachips med nachos- eller ostsmak, grovt krossade
  • 50 g svarta oliver, skivade om så önskas

Instruktioner

  • Förvärm ugnen till 220 °C, 200 °C, gas 7. Placera varje pizzabotten på en bakplåt. Lägg puré, tacokryddor och kyckling i en mellanstor skål och blanda.
  • Portionera ut skedar av kycklingblandningen över varje pizzabotten, lämna 2–3 cm vid kanten. Toppa med ostarna och grädda sedan i ugnen i 8–10 minuter eller tills osten har smält.
  • Klicka ut skedar med gräddfil över pizzorna. Toppa med sallad, tomat, tortillachips och oliver. Skär pizzorna i trekanter och servera.

Sätt en personlig touch på pizzan genom att toppa med tacosfavoriter. Prova skivade oliver, hackad avokado, färsk koriander eller skivade jalapeños.