Mexican Hot Cocoa

Mexikansk varm choklad

Njut av mexikansk varm choklad garnerad med vispgrädde och kanelstänger – en perfekt långsamkokt brygd.
  • 2 timmar 15 minuter Tid
  • Extra Mild Krydda nivå
  • 10 Ingredienser

Ingredienser

    Varm choklad
  • Matlagningsspray
  • 1 liter mjölk
  • 360 ml hett vatten
  • 150 g mjukt farinsocker
  • 2 matskedar espresso-snabbkaffe
  • 2 teskedar vaniljarom
  • 175 g mörk choklad, hackad
  • 9 kanelstänger
  • 1 torkad anchochili
  • Serveras med
  • Vispgrädde
  • Nypa cayenne eller milt chilipulver

Instruktioner

  • Spraya matlagningsspray i en långsamkokare. Häll mjölk och hett vatten i långsamkokaren tillsammans med farinsocker, snabbkaffe, vaniljarom, choklad, 2 kanelstänger och anchochili.
  • Täck över och låt stå på låg värme i 2 till 3 timmar. Rör om den varma chokladen och lyft ur anchochilin före servering. Garnera varje mugg med vispgrädde, kryddor och resterande kanelstänger.

  • Mexikansk varm choklad ska vara skummande när den serveras. För att åstadkomma detta ska du vispa chokladen ordentligt precis innan du häller över den i serveringsmuggarna.
  • Om du inte hittar torkad anchochili kan du använda vanlig torkad chili, men resultatet blir då inte lika kryddstarkt.