Birria-tacos med pocherad kyckling

Birria-tacos med knaprig fisk

Våra birria-tacos med knaprig fisk, sprängfyllda med smaker, är en rolig variant på en klassisk fisk-taco.
  • Tid 35 minuter
  • Krydda nivå Mild
  • Serveringar 4
  • Ingredienser 13

Ingredienser

  • 4 Old El Paso™ Super Soft Regular Flour Tortillas
  • 200 g torsk
  • 100 g mjöl
  • 2 ägg
  • 200 g ströbröd
  • 1/2 gurka
  • 1 lök
  • 1 stor tomat
  • 1/4 kinakål
  • 15 cl olivolja
  • 20 cl druvkärnolja
  • 1 knippe dill
  • 1 vitlöksklyfta

Instruktioner

Förbered torsken

  1. Skär torsken i 1-1,5 cm tjocka skivor.
  2. Häll mjölet på en tallrik. Häll ströbrödet på en annan tallrik. Vispa de 2 äggen försiktigt tillsammans i en skål.
  3. Häll druvkärnoljan i en medelstor stekpanna på medelvärme. Doppa varje torskskiva först i mjölet, så att de täcks jämnt på båda sidorna. Doppa sedan de med mjöl täckta fiskskivorna i de lätt vispade äggen på båda sidorna. Doppa därefter fiskskivorna i brödsmulorna, så att de täcks på båda sidorna.
  4. Stek din panerade torsk i cirka 10 minuter, efter att druvkärnoljan har blivit varm, tills att fisken är genomstekt och utsidan har fått en fin, knaprig, gyllenbrun yta.

Gör dillpeston

  1. Tvätta dillen och hacka den sedan. Lägg den hackade dillen, olivoljan och vitlöksklyftan i en mixer med en nypa salt och blanda, tills att det blir mjukt.

Förbered löken inför marinering

  1. Skär löken i fina skivor och lägg skivorna i en skål med lite olivolja. Smaksätt med salt och peppa.

Förbered grönsakerna

  1. Tvätta dina grönsaker. Skär gurkan, tomaten och kinakålen i fina skivor.

Skapa din taco

  1. Lägg en tortilla i en varm stekpanna med lite smör i. Värm den i 1-2 minuter på varje sida, tills att den har fått lite färg.
  2. Lägg en bit knaprig torsk, några gurkskivor, tomat och kinakål i varje taco. Toppa med den marinerade löken och stäng din taco.
  3. Servera med dillpeston och njut!