Hur man firar Halloween hemma

Hur man firar Halloween hemma banner

 

Vem säger att Halloween 2020 är inställd? Trots att saker och ting kan bli lite annorlunda i år, kan du fortfarande fira den spöklika helgen bekvämt hemma med våra enkla Halloween-idéer! Från festmat och festdrinkar till Halloween-aktiviteter för barn. Här kan du läsa om hur du gör Halloween hemma minnesvärd för hela familjen.

 

MATIDÉER TILL HALLOWEEN

HUR MAN SKÄR EN PUMPA

En klassisk Halloween-aktivitet. Att skära pumpor är ett bra sätt att fira helgen och släppa loss sin kreativitet. Följ de enkla stegen för att lära dig hur man skär en pumpa, oavsett om du vill göra en traditionell Halloween-lykta eller en egen, unik design.

1. PLANERA INNAN DU KÖPER

HUR MAN SKÄR EN PUMPA
Tänk på vad du vill skära ut och välj sedan en pumpa som passar. Små pumpor är bra till enkla lyktor, men välj en större pumpa till mer invecklade mönster eller till bokstäver.

2. FÖRBERED, FÖRBERED, FÖRBERED

HUR MAN SKÄR EN PUMPA
Även om det kan vara frestande att låta barnen gå loss på pumporna direkt, är det roligare om en vuxen förbereder dem innan.

  • Använd en stor kniv att skära av toppen på varje pumpa med. Skapa ett hack på den ena sidan, så att det är lätt att sätta tillbaka den igen.
  • Använd sedan en stor sked för att gröpa ut fröna och det trådiga köttet ur pumpan. Kassera köttet eller behåll det för att göra våra läckra pumpakrydda-creamer nedan!
  • Torka försiktigt på insidan av pumpan för att få den klar att skäras.

3. RITA ETT MOTIV

HUR MAN SKÄR EN PUMPA
Bestäm vad som ska skäras ut och rita det sedan, antingen direkt på pumpan eller på ett papper som du sedan kan tejpa fast utanpå pumpan som en mall.

4. LÅT DET ROLIGA BÖRJA

HUR MAN SKÄR EN PUMPA
Nu är det dags att börja skära! Övervaka barnen hela tiden, medan de skär och få inte panik, om de skär fel. Använd en tandpetare för att sätta tillbaka en felaktigt utskuren bit!


DRYCKESIDÉER TILL HALLOWEEN