Hur man firar Halloween hemma

halloween banner
Vem säger att Halloween 2020 är inställd? Trots att saker och ting kan bli lite annorlunda i år, kan du fortfarande fira den spöklika helgen bekvämt hemma med våra enkla Halloween-idéer! Från festmat och festdrinkar till Halloween-aktiviteter för barn. Här kan du läsa om hur du gör Halloween hemma minnesvärd för hela familjen.

MATIDÉER TILL HALLOWEEN

En variant av kanderade äpplen

Glöm äppelleken i vatten och gå istället direkt till den goda biten! Ta traditionella smaker av kanderade äpplen och lägg till en mexikansk variant, så blir dessa minitacos med kanderade äpplen perfekta att bjuda på. Det har aldrig varit enklare att göra en söt Halloween-efterrätt än att använda våra Mini Stand ‘N’ Stuff-tortillor. Försök att låta bli att äta alla, så att inte barnen blir utan!

Munsbitsstora tacobåtar med nötfärs

Låt tänderna sjunka in i dessa munsbitsstora minitacos som nötfärs-enchilador! En familjefavorit i partystorlek. De här båtarna innehåller alla smaker av mexikanska enchilador utan att göra något väsen av sig. Den perfekta måltiden under en filmkväll på Halloween. Skeda helt enkelt upp din blandning i våra Mini Stand ‘N’ Stuff-tortillor och toppa med riven ost för att skapa en enkel, familjevänlig middag.

HUR MAN SKÄR EN PUMPA


En klassisk Halloween-aktivitet. Att skära pumpor är ett bra sätt att fira helgen och släppa loss sin kreativitet. Följ de enkla stegen för att lära dig hur man skär en pumpa, oavsett om du vill göra en traditionell Halloween-lykta eller en egen, unik design.

1. PLANERA INNAN DU KÖPER

Tänk på vad du vill skära ut och välj sedan en pumpa som passar. Små pumpor är bra till enkla lyktor, men välj en större pumpa till mer invecklade mönster eller till bokstäver.

2. FÖRBERED, FÖRBERED, FÖRBERED

Även om det kan vara frestande att låta barnen gå loss på pumporna direkt, är det roligare om en vuxen förbereder dem innan.


  • Använd en stor kniv att skära av toppen på varje pumpa med. Skapa ett hack på den ena sidan, så att det är lätt att sätta tillbaka den igen.
  • Använd sedan en stor sked för att gröpa ut fröna och det trådiga köttet ur pumpan. Kassera köttet eller behåll det för att göra våra läckra pumpakrydda-creamer nedan!
  • Torka försiktigt på insidan av pumpan för att få den klar att skäras.

3. RITA ETT MOTIV

Bestäm vad som ska skäras ut och rita det sedan, antingen direkt på pumpan eller på ett papper som du sedan kan tejpa fast utanpå pumpan som en mall.

4. LÅT DET ROLIGA BÖRJA

Nu är det dags att börja skära! Övervaka barnen hela tiden, medan de skär och få inte panik, om de skär fel. Använd en tandpetare för att sätta tillbaka en felaktigt utskuren bit!

DRYCKESIDÉER TILL HALLOWEEN

Mexikansk screwdriver

Tillsätt lite krydda till den skrämmande natten genom vårt recept på en mexikansk screwdriver. Den perfekta pumpafärgen till helgen. Njut av vår variant av den traditionella citrusdrycken med en mexikansk klassiker som grund. Prova den med is och garnera med kanel runt kanten och pressa i en lime för att få den ultimata Halloween-cocktailen.

Pumpakrydda-creamer

Få saker passar så bra en kall dag på hösten som den söta smaken av pumpakrydda. Alla de värmande smakerna från din favoritlatte finns i vår pumpakrydda-creamer, perfekt för såväl barn som vuxna. Välj en av våra familjevänliga, klassiska varianter eller ett whisky-baserat alternativ, om du önskar en extra kick.